MARTINSON – EN DEL AV HEJMAR AB TILLSAMMANS MED: HEJCO

Vår Historia

300x370_historiaMartinson en pålitlig partner i utveckling.

1961 startades Martinson Konfektion AB genom att Ragnar Martinson köpte upp Magnussons Skjortindustri i Torsbo och började tillverka kläder till hälso- och sjukvården.

Företaget expanderade under åren som gick och sysselsatte ett 40-tal personer, varav ungefär hälften var hemsömmerskor.

1983 köptes Martinson upp av Ulf Jansson som var verksam i samma bransch i Stockholm.

Under 1980-1990 talet utvecklades Martinson och blev även framgångsrikt inom tillverkning av renrumskläder, patientkläder och operationstextiler.

2001 köpte Fristads AB  upp Martinson, men företaget drevs vidare som ett fristående bolag.
Tillverkningen av renrumskläder togs över av Fristads AB och Martinsons satsade nu helhjärtat på att utveckla och tillverka kläder och textilier för personal och patienter inom sjukvården.

2011 fusionerades Martinson in i Kwintet Sverige AB och blev en del av Europas ledande företag inom arbetskläder.

2015 fick koncernen nya ägare och byter namn till FRISTADS KANSAS GROUP där bl.a varumärken som Fristads, Kansas, Hejco och B&C ingår.

2020 bildade Martinson och Hejco ett eget juridiskt bolag, HejMar AB.

2021 varumärkena Fristads, Kansas och Leijona såldes till Hultafors Group. Kvarvarande varumärken: B&C, Wenaas, Clinic & Job Dress, Sverre W Monsen, Hejco och Martinson finns kvar i koncernen, som i samband med försäljningen bytte namn till THE COTTON GROUP.

Martinson textilfabrik finns kvar i Torsbo och består idag av ett team på 15 engagerade personer.  Vi är stolta över vår textilhistoria och har fortfarande utveckling, tillskärning och sömnad i Torsbo.

Vi hoppas att du har möjlighet att komma och besöka oss!

Aktuellt
Kontakt